latinica  ћирилица
20/03/2017 |  21:05 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

Fejzić: Bivša vlast u Srebrenici dezinformiše javnost

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Hamdija Fejzić rekao je da oni koji šire laži i dezinformacije tvrdeći da će se nacionalni park "Drina" prostirati preko privatnih posjeda Bošnjaka, a u širokom luku zaobilazeti sela u kojima žive Srbi pokušavaju na perfidan način da prikupe političke poene.
Srebrenica - Foto: RTRS
SrebrenicaFoto: RTRS

Fejzić je u saopštenju naveo da je svima jasno da se sva koplja lome na Srebrenici i da postoje ljudi kojima nije u interesu da Srebrenica napreduje i naglasio da je javna rasprava o Nacrtu zakona o nacionalnom parku "Drina" koja je održana 13. marta u Srebrenici očigledno zloupotrebljena.

"Poslednjih nekoliko dana u javnosti se šire razne dezinformacije i laži, a niko od tih aktera koji su i prisustvovali javnoj raspravi još nije uložio primjedbe, sugestije niti bilo kakvo mišljenje o Nacrtu zakona, već pokušavaju skupljati političke poene na perfidan način i time stvoriti alarmantno stanje u kojem 'oni' najbolje funkcionišu", istakao je Fejzić.

On je naglasio da je, prije svega, građanima Srebrenice, ali i javnosti potrebno iznijeti činjenice koje su istinite, a ne one koje su daleko od stvarnosti i koje samo stvaraju tenzije.

"Bitno je napomenuti da je inicijativa za formiranje Nacionalnog parka Drina pokrenuta 2011. godine u SO Srebrenica, kada su vlast obavljali upravo oni koji danas najviše negoduju /Ćamil Duraković, Alija Tabaković i Zulfo Salihović/ i koji javnosti pokušavaju predstaviti da današnja vlast u Srebrenici formiranjem nacionalnog parka Drina želi oduzeti Bošnjacima imovinu i protjerati ih s ovih prostora, što predstavlja još jednu u nizu dezinformacija", pojasnio je Fejzić.

Nakon što je pokrenuta inicijativa 2011. godine, naveo je on, Vlada i resorno ministarstvo Republike Srpske pokrenuli su niz aktivnosti u vezi sa realizacijom inicijative od mišljenja, studije pa do samog Nacrta zakona.

On je podsjetio da je u decembru 2016. godine izrađen Nacrt zakona o nacionalnom parku Drina u skladu s procedurama, koji je upućen u dalju proceduru, te je 13. marta ove godine održana i javna rasprava u Srebrenici.

Izvor: SRNA