latinica  ћирилица
22/03/2017 |  14:21 ⇒ 21:12 | Autor: RTRS

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz više sunčanih intervala u popodnevnim časovima i dnevnu temperaturu od 17 do 23 stepena Celzijusova.

Ujutru i prije podne biće promjenljivo oblačno, a na istoku i jugu vedrije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana zadržaće se slično vrijeme sa umjerenom do pretežnom oblačnošću koja će se premještati u jugozapadnoj struji, što će usloviti periode sa sunčanim intervalima.

Prema večeri će na krajnjem sjeverozapadu doći do naoblačenja, kada će biti moguća slaba kiša ili kratkotrajan pljusak, a u svim ostalim predjelima biće suvo i ugodno proljećno vrijeme.

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica pet, Čemerno 15, Gacko, Han Pijesak i Kupres 18, Ivan-sedlo i Livno 19, Nevesinje i Sokolac 20, Mrkonjić Grad, Bihać, Drvar i Trebinje 21, Bugojno 22, Bileća, Srbac, Neum, Prijedor i Sarajevo 23, Bijeljina, Gradačac i Mostar 24, Banjaluka i Tuzla 25, Višegrad, Doboj, Zenica i Zvornik 26 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA