latinica  ћирилица
22/03/2017 |  16:58 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Mladi se odazvali akciji uređenja u Modriči (VIDEO)

Nizom aktivnosti u Modriči je obilježen Svjetski dan voda. Očišćeno je korito i poribljena rijeka Bosne, te uređena lokacija kod Starog mosta.
Čišćenje - Bosna - Foto: RTRS
Čišćenje - BosnaFoto: RTRS

Veliki broj mladih odazvao se akciji kod Starog mosta na rijeci Bosni gdje su postavili dva izletnička seta sa stolovima i klupama i očistili od smeća korito Bosne.

"Stari most treba u nekom periodu da preraste u šetalište, šetališnu zonu, već pripremamo neke projekte na farbanju starog mosta, kako ga možemo urediti, to su naše dalje aktivnosti", izjavila je Aleksandra Tošanović, direktorka Turističke orgnizacije Modriča.

"Okolina oko tog mosta bila u je jednom trenutku poptuno zarasla. Sad se njemu dobro prilazi. Mi ćemo ove godine pokušati da ga malo ofarbamo, dotjeramo i sredimo onoliko koliko je to moguće", napominje Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča. 

Rafinerija ulja u proteklih šest godina uložila je oko 1,5 miliona evra u 15 projekata koji su uticali na zaštitu životne sredine.

"Mi se zaista trudimo da se uključimo u život lokalnih zajednica, prvestveno tamo gdje radimo: Bord, Modirča, Banja Luka", rekla je Dubravka Gajić portparol Optima grupe Banja Luka.

U rijeku Bosnu danas je pušteno 57 kilograma konzumnog šarana radi poboljšanja ribljeg fonda, koji ribokradice stalno uništavaju.