latinica  ћирилица
24/03/2017 |  13:25 ⇒ 13:28 | Autor: RTRS

Crnadak: SAD- jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak poručio je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Reksom Tajlersonom u Vašingtonu, da saradnja sa SAD ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta BiH.
Crnadak sa Tilersonom u Vašingtonu - Foto: SRNA
Crnadak sa Tilersonom u VašingtonuFoto: SRNA

Crnadak, koji u Vašingtonu učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države, izrazio je očekivanje da će podrška SAD BiH biti nastavljena.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH danas je saopšteno da je tokom zatvorenog dijela konferencije i radnog ručka koji je organizovao Tajlerson, na kojem su učestvovali samo šefovi delegacija zemalja članica Globalne koalicije, Crnadak razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu DŽonom Hefernom i direktorom Nacionalne obavještajne službe SAD Denom Koatsom.

Po završetku sastanka Globalne koalicije, Crnadak se sastao i sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojtom Јiem.

Crnadak je tokom razgovora sa brojnim zvaničnicima u okviru svoje prve posjete Vašingtonu nakon inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa, osim opredjeljenja BiH za nastavak intenzivne saradnje sa SAD, posebno istakao potrebu očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i efikasnog provođenja reformi na putu BiH ka EU.

Posjeta Crnatka Vašingtonu biće završena danas odvojenim sastancima sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD i Nacionalnog vijeća za bezbjednost SAD.

Izvor: SRNA