latinica  ћирилица
24/03/2017 |  16:34 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Preduzeće "Elektrokrajina" nastavlja sa sanacijom distributivne mreže

Preduzeće "Elektrokrajina" nastaviće sa sanacijom distributivne mreže na području koje je u nadležnosti "Elektrodistribucije" Novi Grad, rečeno je nakon sastanka predstavnika ovog preduzeća sa načelnikom novogradske opštine Miroslavom Drljačom.
Preduzeće "Elektrokrajina" nastavlja sa sanacijom distributivne mreže - Foto: SRNA
Preduzeće "Elektrokrajina" nastavlja sa sanacijom distributivne mrežeFoto: SRNA

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović kaže da će biti nastavljena sanacija mreže srednjeg i niskog napona i popravka trafostanica gdje to bude neophodno.

"Očekujemo da će ove godine početi radovi u projektu sanacije distributivne mreže, izmještanja mjernih mjesta i uvođenje daljinskog očitavanja na cijelom području odgovornosti `Elektrokrajine`, pa tako i u Novom Gradu", rekla je Kuzmanovićeva Srni.

Ona očekuje da u drugoj polovini godine počnu radovi, nakon raspisivanja tendera i izbora izvođača.

Razgovarano je i o nalaženju poslovnog prostora za "Elektrodistribuciju" Novi Grad, jer se zgrada u Novom Gradu koristi dugo i Kuzmanovićeva kaže da je došlo vrijeme da se poboljšaju uslovi i za radnike i za kupce električne energije.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" Vanja Bajić kaže da je prioritetno pitanje izgradnja dvosistemskog dalekovoda prema Podgrmeču. Sredstva su obezbijeđena, a očekuje da će ove godine biti riješeno i imovinsko pitanje.

Načelnik Drljača rekao je da je pitanje dalekovoda u pravcu Podgrmeča važno jer proizvođači mlijeka, zbog čestih nestanaka električne energije, imaju gubitke u proizvodnji.

"Imamo u planu da, nakon što bude završen postupak izbora u mjesnim zajednicama i budu formirani savjeti, budemo sa njima u kontaktu i da se znaju prioriteti u svakom dijelu opštine", naveo je Drljača.

On smatra da se, na osnovu obećanja iz "Elektrokrajine", može očekivati da će u budućnosti snabdijevanje električnom energijom biti dobro riješeno.

Izvor: Srna