latinica  ћирилица
24/03/2017 |  16:59 | Autor: RTRS

Trnovo- Usvojen budžet za ovu godinu

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Trnovo usvojen je budžet za 2017. godinu od 1.650.000 KM, što je na nivou od prošlogodišnjeg.
SO - Trnovo - Foto: RTRS
SO - TrnovoFoto: RTRS

Načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić rekao je da je, zbog građana Trnova i potencijalnih investitora, pustio da prijedlog budžeta prođe na dnevni red sjednice sa amandmanima koje su uložili odbornici Saveza za Trnovo kojima lično nije zadovoljan, jer se veliki dio novca usmjerava u Dom zdravlja i Centar za kulturu.

On je rekao da od 16 tačaka dnevnog reda na današnjoj sjednici nije usvojena samo jedna, koja se ticala modernizacije ulične rasvjete na koju su odbornici Saveza za Trnovo imali primjedbe.

- Planirali smo da dosadašnju staru rasvjetu zamijenimo "led" rasvjetom, koja bi bila finansirana iz razlike sredstava, bez zaduženja opštine, međutim, odbornici Saveza za promjene su tražili da im se dostave dodatni podaci kako bi ta odluka mogla da bude usvojena - istakao je načelnik Trnova.

Vujičić je pojasnio da bi se zamjenom dotrajale rasvjete ostvarile velike uštede, jer nove "led" sijalice troše mnogo manje električne energije, i izrazio očekivanje da će ta odluka biti uskoro usvojena.

Šef Kluba odbornika Saveza za Trnovo Nemanja Lučić izjavio je da je budžet opštine Trnovo usvojen poslije tromjesečne opstrukcije načelnika Vujičića.

Kada je u pitanju modernizacija ulične rasvjete, Lučić je pojasnio da se odbornici Saveza za Trnovo, koji čine skupštinsku većinu, slažu sa planom modernizacije rasvjete, ali su zahtijevali da im se dostavi više podataka o samom projektu.

Skupštinsku većinu u ovoj opštini čine Savez za Trnovo sa četiri odbornika SDS-a i po jedan odbornik iz PDP-a, SP-a i DF-a, dok opoziciju čine pet odbornika SNSD-a.

Izvor: SRNA