latinica  ћирилица
24/03/2017 |  18:48 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Rusija za odlučno unapređenje saradnje sa Srbijom

Rusija smatra da je došlo vrijeme za odlučno unapređenje saradnje sa Srbijom, posebno u ekonomskoj oblasti, gdje su potrebni novi pristupi, mehanizmi, nove ideje, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.
Aleksandar Čepurin - Foto: TANЈUG
Aleksandar ČepurinFoto: TANЈUG

- Ruska strana je spremna da ide naprijed toliko daleko koliko su za to spremni Srbi - rekao je Čepurin za Sputnjik.

Ambasador je istakao da je predstojeći susret u Moskvi predsjednika Rusije Vladimira Putina i premijera Srbije Aleksandra Vučića poruka spremnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima: političkoj, ekonomskoj, kulturnoj.

On je istakao da se Rusija nedvosmisleno zalaže za stabilnost Balkana, rješavanje problema političkim sredstvima, i, između ostalog, podržava napore srpskog rukovodstva da situacija u regionu ostane pod kontrolom, da se ponovo normalizuje.

Za navode pojedinih zapadnih medija da Rusija na Balkanu vodi "politiku destabilizacije", Čepurin je rekao da je to ili naivnost, ili glupost.

- Grčeviti pokušaji da se u NATO uguraju poneke balkanske zemlje, uz promjenu njihovog genetskog koda, a da narod o tome niko i ne pita, jesu upravo ono što destabilizuje situaciju na Balkanu - istakao je Čepurin.

Izvor: SRNA