latinica  ћирилица
24/03/2017 |  19:51 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Srbija pobijedila Gruziju (VIDEO)

Reprezentacija Srbije je u Gruziji u meču petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostvarila ubjedljivu pobjedu sa 3:1.
Utakmica Gruzija - Srbija - Foto: RTRS
Utakmica Gruzija - SrbijaFoto: RTRS

Krenulo je veoma loše po naš tim na Boris Palčadze Areni, pošto su domaći poveli već u šestom minutu poslije katastrofalne greške Aleksandra Kolarova.

Međutim, Dušan Tadić uspješno realizuje penal u 44. minutu za izjednačenje, da bi potom proigrao najprije Aleksandra Mitrovića u 64. minutu, a potom i Mijata Gaćinovića za totalni preokret i veoma važnu pobjedu.

"Orlovi" su zabilježili treći trijumf i sada imaju 11 bodova, a tu će i ostati ukoliko Republika Irska večeras ne savlada Vels. Slijedi Vels sa šest bodova, odnosno četiri manje od Iraca, odnosno Austrija sa četiri, Gruzija sa dva i Moldavija sa samo jednim. U okviru grupe, Austrija od 20.45 u Beču čeka Moldaviju, dok će istovremeno Irska biti domaćin Velsu.

Među nešto više od 15.000 navijača našla se i nekolicina Srba, koja je transparentom obilježila godišnjicu od početka bombardovanja Srbije od strane NATO pakta.

Srpski fudbaleri preuzeli su kontrolu i nametnuli svoj ritam već od starta, ali je velika greška Kolarova mogla skupo da ih košta. Defanzivac Mančester Sitija previše nonšalantno vratio je loptu do Vladimira Stojkovića, a Nik Kačarava bio brži i lako postigao gol za domaćine.

To je bio tek početak problema, pošto su "orlovi" u većem dijelu prvog poluvremena bili u podređenom položaju, ne uspeijevajući da pošalju udarac u okvir gola domaćina, ali se sve to promijenilo u 44. minutu.

Dušan Tadić, ubjedljivo naš najbolji igrač, proigrao je Filipa Kostića koji je oboren na ulasku u kazneni, da bi začetnik akcije sa jedanaest metara lako prevario Georgija Loriju za izjednačenje.

Ekipa Slavoljuba Muslina zaigrala je delako agresivnije i konkretnije u nastavku meča, ali nije uspijevala ozbiljnije da zaprijeti u uvodnih petnaesetak minuta, sve do 64. minuta.

Ponovo je ofanzivni vezista Sautemptona bio u ulozi asistenta, međutim – mora se istaći i sjajna rola Aleksandra Mitrovića koji je primirio loptu u visini penala, okrenuo se i poslao sjajan udarac za vođstvo Srbije.

U međuvremenu, selektor je na teren poslao Nemanju Gudelja i Mijata Gaćinovića, da bi upravo debitant iz redova Ajntrahta iz Frankfurta postavio konačan rezultat i ovjerio slavlje srpskog tima.

Јoš jednom, ništa nije moglo da prođe bez Dušana Tadića – Gudelj se izborio za loptu na sredini terena, ona je došla do Tadića koji je čuva i dodaje Gaćinoviću, a ovaj rutinski vara Georgija Loriju.

Naredni okršaj u borbi za Rusiju "orlovi" igraju 11. juna kada u Beograd stiže polufinalista prethodnog EURO šampionata Vels.

Gruzija – Srbija 1:3 (1:1)
Kačarava 6 - Tadić 44(p), Mitrović 64, Gaćinović 86

Izvor: B92