latinica  ћирилица
25/03/2017 |  10:18 | Autor: RTRS

Za sada nema posljedica u Srbiji zbog krize u "Agrokoru"

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić rekao je da za sada nema posljedica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji, zbog krize u hrvatskom "Agrokoru", u okviru kojeg radi nekoliko kompanija u Srbiji.
Rasim Ljajić - Foto: TANЈUG
Rasim LjajićFoto: TANЈUG

Ljajić je rekao da se prati situacija u toj kompaniji i da je važno da se ona stabilizuje, s obzirom da zapošljavaju ukupno 60.000 radnika, od čega u Srbiji više od 11.000.

"Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da `Agrokor` stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan i za nas", istakao je Ljajić za RTS i najavio sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji.

On je naveo da hrvatska Vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a "Agrokor" je jedna od njih.

Govoreći o srpskom turizmu, Ljajić je rekao da su i u ovoj godini očekivanja velika.

"Imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo - to je 600.000 miliona dinara /više od 4,8 miliona evra/ raspodelimo na projekte koji će doprineti rastu srpskog turizma", navodi Ljajić.

On je najavio realizaciju nekoliko velikih projekata, među kojima je izgradnja garaža na Kopaoniku, završetak Omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru, izgradnja infrastrukture na Staroj planini.

Ljajić je rekao da će ove godine biti riješen i status nekoliko banja u
Srbiji.

"Posao oko rešavanja statusa banja ide sporije nego što smo očekivali. Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine", kaže Ljajić.

Izvor: Srna