latinica  ћирилица
28/03/2017 |  11:26 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Bratunac- Spriječena smjena rukovodstva u Gradskoj čistoći (VIDEO)

Rukovodstvo preduzeća Gradska čistoća Bratunac i grupa radnika spriječili su primopredaju dužnosti novog direktora ovog preduzeća. Tvrde da je smjena izvršena mimo zakona. I jedna i druga strana najavljuju tužbe, a angažovana je i policija da bi spriječila fizički obračun.
Spriječena primopredaja dužnosti u "Čistoći" Bratunac - Foto: RTRS
Spriječena primopredaja dužnosti u "Čistoći" BratunacFoto: RTRS

"Pravno nasilje, kršenje zakona i bahatost nove vlasti neću dopustiti", ističe Aleksandar Zekić razriješeni direktor AD "Gradska Čistoća" Bratunac. Kaže da prilikom njegove smjene i imenovanja novog direktora Zlatana Čelanovića, kao i smjene i imenovanja nadzornog odbora nije ispoštovana procedura, niti rokovi za žalbe nadležnom sudu.

"Svjesni smo da su u nekoj raspodjeli nakon izbora ti ljudi dobili AD Gradsku čistoću. Mi sporimo način na koji oni pristupaju mom razrješenju jer sam izabran na mandatni periot od četiri godine. Ono što rade je, pravno i laički rečeno, protivzakonito", ističe Zekić.

Novoizabrani direktor nije želio pred kamere. Potpredsjednik SO Bratunac i predstavnik opštinskog kapitala "Gradske čistoće" Vidoje Zarić kaže da je sve urađeno po zakonu. Tvrdi da je opstrukcija bilo i prilikom održavanja skupštine akcionara.

"I tada smo bili ometani od strane direktora i njegovih radnika da uđemo u prostorije preduzeća i da održimo šestu vanrednu sjednicu. Naredni koraci su da ćemo angažovati policiju jer smo sprečeni u primopredaji dužnosti, a vjerovatno će protiv direktora biti podnesena krivična prijava zbog zloupotrebe položaja", kaže Zarić.

Pripadnici policije svakodnevno su prisutni ispred prostorija ove firme da bi spriječili eventualni sukob bivšeg i sadašnjeg rukovodstva. Nakon formiranja nove skupštinske većine  koju čine SNS, DNS, SDA i NDP, u Bratuncu su pokrenute smjene direktora preduzeća čiji je osnivač opština. Samo u "Gradskoj čistoći" zbog čestih promjena većine u ovoj lokalnoj zajednici, u protekle četiri godine promijenjeno je pet direktora.