latinica  ћирилица
28/03/2017 |  14:37 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Bogdanić: Bolnica za hroničnu psihijatriju u Modriči primjer dobrog rada (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da je Bolnica za hroničnu psihijatriju u Modriči dobar primjer zdravstvene ustanove u Srpskoj.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić - Foto: SRNA
Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan BogdanićFoto: SRNA

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uložilo je značajna sredstva za rad i funkcionisanje Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči, što će činiti i u narednom periodu", rekao je Bogdanić tokom radne posjete Bolnici.

On je istakao da će Ministarstvo ovoj ustanovi i u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju da bi se liječenje pacijenata i rad zaposlenih podigli na viši nivo.

Bogdanić je naglasio da je jedan od prioriteta izgradnja novog objekta, za koji postoji projekat.

Direktor Bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči Milenko Đukić rekao je da su tokom prošle i početkom ove godine realizovani brojni projekti u Bolnici.

"Najznačajniji projekat koji je realizovan u ovom periodu je izgradnja bunara za pijaću vodu", rekao je Đukić i podsjetio da je projekat, kojim je trajno riješeno napajanje Bolnice zdravom vodom za piće, finansiran donatorskim sredstvima humanitarnih organizacija iz Holandije od 15.000 KM.

On je istakao da su u narednom periodu planirana brojna ulaganja koja će poboljšati uslove rada osoblja i boravka i liječanja pacijenata.

Prema Đukićevim riječima, Bolnica za hroničnu psijihatriju nema reprogramiranih poreskih obaveza.

"Tokom 2016. i na početku ove godine uspjeli smo da gubitak u poslovanju sa 300.000 KM smanjimo na 100.000 KM", rekao je Đukić.

U Bolnici trenutno ima 154 zaposlena medicinska i nemedicinska radnika, na liječenju su 283 pacijenta, a na listi čekanja za prijem na liječenje je 20 pacijenata.

Izvor: Srna