latinica  ћирилица
28/03/2017 |  15:43 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

SNSD Šamac: Lokalna vlast nema isti odnos prema svim privrednicima (VIDEO)

Skupština opštine Šamac je u susret Danu opštine, 15. aprilu, donijela Odluku o dodjeli opštinskih nagrada i priznanja pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos razvoju i promociji ove lokalne zajednice. Odbornici su najviše pažnje posvetili informacijama načelnika opštine o aktivnostima sprovedenim između dvije sjednice.
SO Šamac - Foto: RTRS
SO ŠamacFoto: RTRS

Načelnik opštine je informisao Skupštinu o aktivnostima koje se odnose na finansijsku konsolidaciju budžeta, reprogramiranje određenih dugovanja, ali i podršku ekonomskom i privrednom oporavku opštine. U opozicionom SNSD-u smatraju da tešku situaciju u privredi usložnjava činjenica da lokalna vlast nema isti odnos prema svim privrednicima i da se nekima otežava poslovanje.

- Teško je imenovati određene privrednike. Pozvao sam načelnika da tretira isto privrednika koji je sarađivao daleko više sa prethodnom garniturom, imao više poslovanja, pa se tu pobudila sumnja da se radi o nekim drugim stvarima, kao i neke nove privrednike koji se pojavljuju na području optine Šamac - kaže Predrag Marinković, šef kluba odbornika SNSD-a.

Načelnik Đorđe Milićević je ove tvrdnje negirao, ističući da je u proteklom periodu razgovarao sa privrednicima o zajedničkom rješavanju problema i važnosti svakog radnog mjesta.

- Kad govorimo o nekakvom šikaniranju moramo biti konkretni, moramo biti jasni po tom pitanju. Vjerujte da opština Šamac samo u ovom trenutku radi vodič za privlačenje investitora, snimamo lokacije za nove investitore i pomažemo našim privrednicima koji ni u malo dobrom stanju nisu - kaže Milićević.

Skupština opštine je donijela Odluku o 15-aprilskim nagradama i priznanjima, prema kojoj je, najviše priznanje - povelja dodijeljena Ambasadi Јapana u BiH, dok su novčane nagrade dodijeljene Udruženju za pomoć licima s posebnim potrebama i Crkvenoj opštini Lugovi.