latinica  ћирилица
28/03/2017 |  16:51 | Autor: RTRS

Mandić: Protiv Katnića će biti podnesena krivična prijava u Srbiji

Crnogorski opozicioni Demokratski front podnijeće tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe, na čijem čelu je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, zbog sumnje da se bavila švercom oružja na teritoriji Srbije, najavio je danas lider DF-a Andrija Mandić.

"U Srbiji je izvjesni Paja Velimirović, član kriminalne organizacija, koji je za njene potrebe nabavljao oružje koje je trebalo da bude zloupotrijebljeno za likvidiranje lidera i pristalica DF-a. Izvjesni Saša Sinđelić je nabavljao novac po upustvima Katnića da se kupi oružje", rekao je Mandić na konferenciji za novinare u Podgorici.

On kaže da je ovom oružje navodno uništeno, ali da je "kompletno kriminalno djelo šverca oružja ostalo".

"To je ono što treba da se utvrdi", dodao je Mandić.

On je naveo da Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ne posjeduje nijedan dokaz koji bi ukazao na povezanost lidera DF-a sa srpskim državljanima, koji su bili u Crnoj Gori i koji su optuženi da su spremali državni udar na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Mandić kaže da je danas, kao građanin, kod osnovnog državnog tužioca saopštio svoje stavove u vezi sa otvorenim pismom koje je uputio Katniću nakon uvida u dokumentaciju koju mu je stavio na raspolaganje u vezi sa dokazima koji navodno postoje protiv njega, Milana Kneževića i Mihaila Čađenovića.

"Dokaze sam analizirao sa advokatskim timom. U toj dokumentaciji ne postoji ništa što bi nas optuživalo ili ukazivalo na bilo kakvu povezanost sa ljudima koji su bili u Crnoj Gori, a sa kojima je u bližem dodiru bio Katnić i prije 16. oktobra", rekao je Mandić.

On je ocijenio da je riječ o ličnoj lošoj namjeri da se nanese šteta ljudima iz DF-a, optuživši vlast Mila Đukanovića da zloupotrebljava sve države institucije u političkoj borbi protiv DF-a.

Izvor: SRNA