latinica  ћирилица
28/03/2017 |  18:27 | Autor: RTRS

Napadnuta Borjana Krišto

Muškarac čiji su inicijali F.K. /26/ kamenjem je u Livnu gađao zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto, koja u napadu nije povrijeđena, potvrdio je Srni portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
Borjana Krišto - Foto: RTRS
Borjana KrištoFoto: RTRS

Vrdoljak je naveo da se Krišto, koja je i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, u trenutku incidenta nalazila u dvorištu porodične kuće sa prijateljicom.

- Lice koje je poslije pronađeno bacilo je prema njima dva kamena koja nisu nikoga pogodila - rekao je Vrdoljak.

Iz MUP-a Livanjskog kantona saopšteno je da su juče u 17.25 časova pripadnici Policijske uprave Livno primili dojavu da je oko 16.30 časova nepoznato lice došlo pred dvorište kuće koja je u vlasništvu Krišto u Ulici Zgona u Livnu, te uz psovke i vrijeđanje bacalo kamenje prema njoj.

"Pripadnici Policijske uprave Livno tokom uviđaja su u dvorištu porodične kuće pronašli dva manja kamena, i van dvorišta dva kamena. Operativnim radom na terenu pronađeno je lice F.K. /26/ u Livnu, te sprovedeno u Policijsku stanicu, nakon čega je uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti. U toku je dalji operativni rad", navodi se u saopštenju.

Prošle sedmice objavljena je informacija da je Udruženje "Hrvatska žena Livno" samo prošle godine inkasiralo 100.000 KM od Savjeta ministara BiH, a da je na čelu tog udruženja Tihana Krželj, koja je udata za jedinog Borjaninog brata.

Izvor: SRNA