latinica  ћирилица
28/03/2017 |  21:21 ⇒ 21:23 | Autor: RTRS

Debakl Hrvatske u Talinu, BiH slavila u Albaniji

Estonija je na svom stadionu pobijedila Hrvate sa 3:0, Gruzija savladala Letoniju sa 5:0, dok je BiH slavila u Elbasanu.
Reprezentacija Hrvatske - Foto: Getty Images
Reprezentacija HrvatskeFoto: Getty Images

Kombinovala je reprezentacija Hrvatske sastav u Talinu i doživjela debakl. Estonija je na svom stadionu slavila sa ubjedljivih 3:0. Izabranici Antea Čačića su "kapitulirali" već u prvom minutu kada je Luc postigao gol, što je ujedno bio i najbrži pogodak koji su "vatreni" primili. U završnici meča su pobjedu samo potvrdili Vasiljev i Zenjov.

BiH je na gostovanju u Elbasanu savladala Albaniju sa 2:1. DŽeko je donio vođstvo gostima sa penala u sedmom minutu, a Lulić je u 43. udvostručio prednost. Konačan rezultat je postavio Balaj u 69. minutu.

Gruzija je bila ubjedljiva protiv Letonije (5:0), Makedonija je lako izašla na kraj sa Bjelorusijom (3:0), dok je u derbiju ovih prijateljskih mečeva reprezentacija u duelu Rusije i Belgije bilo najzanimljivije (3:3).

Rusi su poveli preko Vašina u trećem minutu, Miralas je u 17. izjednačio sa "bijele tačke", a Benteke golovima u 42. i 45. minutu napravio potpuni preokret. Domaći tim nije odustajao, Miračuk je smanjio u 74, samo dva minuta po ulasku na teren, a Buharov je u drugom minutu sudijske nadoknade postavio konačan rezultat.

REZULTATI:
Gruzija - Letonija 5:0
Albanija - BiH 1:2
Estonija . Hrvatska 3:0
Makedonija - Bjelorusija 3:0
Rusija - Belgija 3:3

Izvor: Večernje novosti