latinica  ћирилица
04/04/2017 |  21:29 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

Savjeti za mršavljenje najinteligentnije žene na svijetu

Amerikanka Merilin vos Savant upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najvišim koeficijentom inteligencije na svijetu i već tri decenije piše kolumnu u magazinu Parada.
Ishrana (Foto: Thinkstock) -
Ishrana (Foto: Thinkstock)

Posljednja kolumna koju je napisala nije se ticala logičkih zagonetki ni matematičke problematike, kojima se inače bavi, nego je ponudila rješenje za problem koji muči mnoge žene - kako održati vitku liniju.

Ovo su njeni savjeti:

1. Zaboravite na grickalice

Merilin smatra da grickalice ne treba kupovati i da kuhinju treba snabdjeti svim namirnicama potrebnim za pravljenje tri dnevna obroka.

2. Izbacite međuobroke

Umjesto voća i sokova u međuobrocima, kojima Merilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savjetuje šoljicu čaja. Potpuno kontradiktorno gotovo svim preporukama, ona dan završava uživajući u večeri kakvu poželi, jer vjeruje da je hrana korisnija za tijelo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih napitaka

Sokove i mlijeko Merilin toleriše samo u vrijeme doručka, a sve napitke pije bez leda. Ona smatra da led uništava ukus pića, pa ljudi zbog toga pretjeruju u ispijanju sokova.

4. Nikada nemojte "čistiti" tanjir

"Prejedanje je najgora vrsta bacanja ukusne hrane", tvrdi najinteligentnija žena na svijetu. Koliko god da je vaš obrok ukusan, jedan dio ostavite za sljedeći obrok.

5. Uživajte u večeri

Uživanje u obroku zajedno s porodicom i prijateljima izumire u svijetu, ali to ne znači da treba da odustanemo od tog rituala.

6. Cijenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite da jedete, onda se s ljubavlju odnosite prema svakom zalogaju. Svaki komadić žvaćite što duže možete i polako oslobađajte aromu u ustima. Tako ćete sebe poštedeti nadimanja i grčenja crijeva.

7. Ostanite dosljedni u navikama

Vikendom mnogi otpuštaju sve kočnice u ishrani kojih se drže preko radne nedjelje. Merilin savjetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposlice, umjesto za grickanjem, posegnite za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8. Ne potcjenjujte kalorije

Merilin smatra da doručak i ručak ne treba da imaju više od po 250 kcal. Za večeru ne broji kalorije.

9. Јedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, jer vaše tijelo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuvanu testeninu, mastan sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

Izvor: Agencije