latinica  ћирилица
06/04/2017 |  08:52 ⇒ 16:11 | Autor: RTRS

Nova eksplozija u Sankt Peterburgu, napad i u Rostovu kod škole

U blizini mjesta gdje je ranije pronađen eksploziv u Sankt Peterburgu, dogodila se snažna eksplozija u stambenoj zgradi. Nema povrijeđenih, a stanari su evakuisani iz zgrade. Prije ove eksplozije, danas je u Rusiji zabilježena još jedna eksplozija- u Rostovu na Donu.
Rostov na Donu - eksplozija u blizini škole  (Foto:RT/twitter) -
Rostov na Donu - eksplozija u blizini škole (Foto:RT/twitter)

15.40...Glasna eksplozija čula se u jednoj stambenoj zgradi u Sankt Peterburgu.

Zgrada u kojoj je aktivirana eksplozivna naprava nalazi se u blizini one u kojoj je ranije danas pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, samo je jedno vozilo oštećeno usljed otpadanja fasade sa zgrade.

Јedna osoba je povrijeđena u eksploziji na jugu Rusije u Rostovu na Donu, saopštili su policijski izvori.

13.25... Јedna osoba je povrijeđena u eksploziji na jugu Rusije u Rostovu na Donu, saopštili su policijski izvori.

Prema najnovijim informacijama povrijeđen je beskućnik, a ne radnik obezbjeđenja kako su ruski mediji prvobitno javili.

Mediji javljaju da je do eksplozije došlo nedaleko od škole kada je čovjek sa zemlje podigao eksplozivnu napravu.

"Beskućnik je našao paket na ulici oko 6.30 po lokalnom vremenu i odlučio da provjeri njegov sadržaj. Eksplozija se desila kada je htio da uključi baterijsku lampu u kojoj je bio smješten eksploziv. Ruka mu je potpuno raznesena", rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Tas.

"Muškarac je podigao sumnjivi objekat koji je eksplodirao. Prsti su mu potpuno raznijeti, a zadobio je i povrede stomaka. Prebačen je u bolnicu", navode Ria novosti.

Tas navodi da je bomba bila "maskirana" kao ručna baterija. Škola je otkazala nastavu, a oblast je evakuisana.

Škola je otkazala nastavu, a oblast je evakuisana.

 U dva odvojena napada, koji su se u poslednjih 48 sati desila u gradu Astrahan na jugu Rusije, ubijena su dva saobraćajna policajca, a trojica pripadnika ruske Nacionalne garde su povrijeđena.

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali da zaustave kola radi provjere dokumenata. Napadači su pobjegli sa lica mjesta", rekao je portparol policije u Astrahanu za agenciju Tass.

Prema ranijim izvještajima, u utorak su neindentifikovani naoružani muškarci napali dvojicu saobraćajnih policajaca koji su izašli na teren zbog saobraćajne nesreće. Јedan policajac je odmah umro, a za napad su osumnjičena četvorica muškaraca za kojima je raspisana potjernica.

Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom "eliminisala" trojicu muškaraca osumnjičenih da su ubili policajce u Astrahanu.

"Јutros prilikom istrage, policija je u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom i ruskom saveznom službom za bezbjednost (FSB) pronašla i eliminisala tri osobe", rekla je Volk.

Izvor: Agencije