latinica  ћирилица
17/04/2017 |  13:36 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

"Nemanjići"- Predstavljen prvi zvanični trejler (VIDEO)

Radio-televizija Srbije premijerno predstavlja prvi zvanični trejler za najveći projekat koji Јavni servis realizuje ove godine, seriju "Nemanjići – rađanje kraljevine".
Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" - Foto: Screenshot/YouTube
Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine"Foto: Screenshot/YouTube

Ovim serijalom, RTS prvi put realizuje dramsko-igranu televizijsku obradu srpskog srednjeg vijeka.

Stoljeća koja nas razdvajaju od vremena kada je utemeljena kraljevina Srbija na svom vjekovnom prostoru, ne samo da nisu umanjila značaj tog čina, već su u savremenim tumačenjima dobila adekvatni vid. Kreativni odgovor na izazov teme uklapa se u trendove televizije u svijetu koja svoju inspiraciju nalaze u "mračnom srednjem vijeku". Priča o srpskoj srednjovjekovnoj državi donosi ličnu dramu, bratoubilački rat, romansu i nevjerstvo, i ima ozbiljnu političku dimenziju.

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista, a snimaće se na više od 220 lokacija. Stefana Prvovjenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save povjerena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Početak emitovanja planiran je za kraj ove godine, u kojoj se obilježava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovjenčanog.

Izvor: RTS