latinica  ћирилица
18/04/2017 |  07:57 | Autor: RTRS

Ambasada SAD u Londonu pozvala tromjesečnu bebu na saslušanje o terorizmu

Američka ambasada u Londonu pozvala je tromjesečnu bebu na ispitivanje o terorizmu, nakon što je njen deda napravio grešku prilikom popunjavanja obrasca za vizu u elektronskom sistemu za odobravanje putovanja (ESTA).
London (Foto: epa/Andy Rain) -
London (Foto: epa/Andy Rain)

Guardian piše kako je porodica tromjesečnog Harvija Kenion-Kernsa namjeravala da otputuje iz Velike Britanije u grad Orlando, u saveznoj američkoj državi Florida.

Harvijev deda Pol Kenion je na pitanje "da li namjeravate ili ste ikad učestvovali u terorističkim aktivnostima, špijunaži, sabotaži ili genocidu?", greškom kliknuo na opciju "da", zbog čega je dječak koji živi u gradu Pojnton pozvan na razgovor u ambasadu u Londonu.

"Nisam mogao da vjerujem da nisu shvatili kako je riječ o greški i da beba od tri mjeseca ne može nikome da naudi", rekao je 62-godišnji Kenion koji je naknadno shvatio šta se desilo.

Prema njegovim riječima, putovanje do Londona i nazad trajalo je gotovo deset sati, što je više od leta od Mančestera do Orlanda, a greška ih je koštala i 3.000 funti (oko 3.537 evra).

"To je zaista bila skupa greška, ali sam se nadao da će to američka ambasada primijetiti. Sumnjam da bi teroristi prilikom popunjavanja obrasca izabrali opciju ''da", rekao je Kenion.

Dodao je da je dječak prilikom ispitivanja bio vrlo strpljiv i da nije plakao.

"Razmišljao sam o tome da ga na ispitivanje odvedem obučenog u narandžasti kombinezon, ali nisam bio siguran u smisao za humor zaposlenih u ambasadi, pa sam odustao. Naravno da moj unuk nije učestvovao u genocidu, niti špijunaži. Doduše, nekoliko puta je sabotirao pelene, ali o tome nisam govorio u ambasadi", rekao je Kenion.

Pošto viza nije stigla na vrijeme kada je planiran let Keniona i njegove supruge, dječak je sa roditeljima otputovao nekoliko dana kasnije.

Izvor: Anadolija