latinica  ћирилица
18/04/2017 |  16:03 | Autor: RTRS

"Vivamedik" preuzima gradske Apoteke "Semberija" u Bijeljini?

Apoteka "Vivamedik" iz Kozluka kod Zvornika, kao strateški partner, preuzeće poslove gradske Apoteke "Semberija" u Bijeljini, ukoliko se Skupština grada saglasi sa ovakvom odlukom Gradske uprave.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Ugovor bi bio zaključen na period od 15 godina, uz mogućnost dodatnog produženja za još pet godina.

U obrazloženju odluke navodi se da je prethodno data saglasnost na nacrt notarski obrađenog ugovora o preuzimanju poslovanja Apoteke "Semberija" Bijeljina koji je bio ponuđen na zaključenje Zdravstvenoj ustanovi "Moja apoteka" Banjaluka, ali se oni nisu izjasnili o dostavljenoj ponudi.

Isti ugovor ponuđen je na zaključenje sljedećem kvalifikovanom ponuđaču sa javnog poziva, a to je Zdravstvena ustanova Apoteka "Vivamedik" Kozluk, kao sljedeći i jedini preostali kvalifikovani ponuđač za izbor strateškog partnera Apoteke "Semberija" Bijeljina.

Ugovor bi trebalo da zaključe Grad Bijeljina, Apoteka "Vivamedik" Kozluk i Apoteka "Semberija" Bijeljina.

U obrazloženju se precizira da se osnovni sadržaj ugovora svodi na izdavanje u zakup svih poslovnih prostora u kojima Apoteka "Semberija" Bijeljina obavlja apotekarsku djelatnost, bez plaćanja zakupnine, ali uz obavezu plaćanja PDV-a.

Strateškom partneru bi se ustupile i sve zalihe lijekova kao i inventar i oprema Apoteke "Semberija".

Na ime ovakvog izdavanja u zakup poslovnih prostora, strateški partner je obavezan da izmiri sva dugovanja koja ima Apoteka "Semberija", da preuzme sve zaposlene koji imaju validan ugovor o radu, uz preuzimanje potraživanja koja ima Apoteka "Semberija", kao povjerilac u svojim dosadašnjim poslovnim odnosima.

Odluka o davanju saglasnosti na nacrt ugovora o preuzimanju poslova biće pred gradskim odbornicima u petak, 21. aprila.

Izvor: Srna