latinica  ћирилица
20/04/2017 |  11:50 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Srebrenica: Za stipendiju konkurisao 131 student

Na konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2016/2017. godinu, koji je raspisala opština Srebrenica, prijavio se 131 student, a u opštinskom budžetu za ovu namjenu planirano je 50.000 KM.
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

Isti iznos je i prošle godine izdvojen za dodjelu stipendija za 50 studenata u mjesečnom iznosu od 100 KM, ali je zbog velikog broja studenata koji su ispunjavali uslove konkursa, dodijeljeno 99 stipendija svim studentima koji su ispunjavali kriterijume u mjesečnom iznosu od 50 KM.

"Komisija za dodjelu stipendija preuzela je i provjerava pristiglu dokumentaciju, te obavlja bodovanje kandidata na osnovu Pravilnika za dodjelu stipendija", rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Bego Bektić.

Bektić ističe da će konačnu rang-listu i broj studenata kojima će biti dodijeljene stipendije odobriti načelnik opštine.

Ove godine stiglo je 17 zahtjeva više nego prošle i članovi komisije će utvrditi da li je kompletna dokumentacija i da li svi ispunjavaju uslove konkursa, nakon čega će biti sačinjena rang-lista studenata koji ispunjavaju uslove konkursa na osnovu postojećeg pravilnika.

Bektić je najavio mogućnost da ove godine bude dodijeljen veći broj stipendija, ali nije mogao da potvrdi da li će biti povećan i ukupan iznos sredstava za stipendije u odnosu na onaj planiran budžetom.

On je naveo da će konačna rang-lista studenata koji su konkurisali za stipendije biti objavljena za nekoliko dana.

Izvor: SRNA