latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:58 | Autor: RTRS

Radojičić: Komisija razmatra ponudu za strateškog partnera

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je zadovoljan ponudom konzorcijuma sedam kompanija za strateškog partnera za izgradnju toplane na drvnu sječku, koju trenutno razmatra nadležna gradska komisija.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

"Riječ je o onome što smo i tražili, a to je ponuda za izgradnju nove tolane na biomasu, kapaciteta minimalno 50 megavata, procijenjene investicije od oko 30 miliona KM, sa učešćem grada ispod 49 odsto", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da komisija pregleda prilično obimnu dokumentaciju konzorcijuma koji predvodi grupacija IEE.

"U konzorcijumu je još nekoliko preduzeća, uključujući 'Petrol' iz Ljubljane, 'Radis' iz Istočnog Sarajeva, zatim kompanije iz Brčkog, Beograda, te Institut za građevinarstvo iz Banjaluke", naveo je Radojičić.

On je ponovio da Komisija provjerava kompletnost ponude, koja bi trebalo da uključuje tehničku specifikaciju, biznis plan, dokaze o poslovnoj sposobnosti, te o kadrovskoj ispunjenosti uslova.

"Osim ove ponude, stigla su i tri pisma kompanija iz Srbije, Slovenije i Litvanije, u kojima su izrazile interesovanje za posao, ali nisu poslale nikakvu prateću dokumentaciju, tako da nisu kompletne", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, nije realno očekivati da nekompletne ponude budu razmotrene.

"Tražili smo kompletan biznis plan i tehničku dokumentaciju, te spremnost da u projektovanje i izgradnju započnu već sutra, jer je naša želja da se, takoreći, za mjesec dana zakopaju temelji", rekao je Radojičić.

Izvor: Srna