latinica  ћирилица
20/04/2017 |  17:48 | Autor: RTRS

Bimalu na Novosadskom sajmu pet medalja za kvalitet

Kompanija Bimal iz Brčkog osvojila je veliki šampionski pehar i pet zlatnih medalja za kvalitete suncokretovog i ekstradjevičanskog ulja na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Kompanija Bimal - Foto: ilustracija
Kompanija BimalFoto: ilustracija

Informativna služba Bimala, koji posluje u sastavu Studen holdinga, saopštila je da je konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda preduslov za uspjeh i prepoznatljivost Bimal brenda.

- Potvrda našeg dobrog rada su značajne nagrade i priznanja koje nam dodjeljuju eminentni stručnjaci i akademska javnost. Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan proizvod, primat je u našem poslovanju - rekla direktorka korporativnih komunikacija Studen holdinga, Nataša Pucar.

Da bi ispunio svoje ciljeve, Bimal je, kako je navedeno, primijenio sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HASAP, IFS i ISCC, a dokumentujući "Košer" i "Halal" sertifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta.

Od 2002. godine, od kada je član Studen holdinga, fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona Bimalje do danas upetostručio kapacitete prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na sadašnjih 120.000 tona prerađenog sjemena, ističe se u saopštenju.

Izvor: SRNA