latinica  ћирилица
20/04/2017 |  20:01 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Poginuo osvajač srebrne medalje u skok u vis na OI u Pekingu

Osvajač srebrne medalje u skok u vis na Olimpijskim igrama u Pekingu Јamajčanin sa britanskim pasošem DŽermejn Mejson (34) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Kingstonu.
DŽermejn Mejson - Foto: Getty Images
DŽermejn MejsonFoto: Getty Images

Mejson je u trenutku tragedije bio u društvu Јuseina Bolta i Majkla Fratela, a nastradao je prilikom pada sa motornog bicikla na Јamajci.

Njih trojica su se u koloni motociklima vraćale sa žurke, kada je osvajač srebra sa OI u Pekingu, izgubio kontrolu u pokušaju da izbjegne vozilo koje mu je išlo u susret i na licu mjestu podlegao povredama.

Mejson je za sobom ostavio petogodišnjeg sina, a smrt ga je zadesila u gradu u kojem se i rodio, s obzirom na to da je za Veliku Britaniju nastupao zbog državljanstva koje je imao po ocu.

Mejson je u svojoj disciplini vlasnik i državnog rekorda Јamajke (2,34 metra), u koju se vratio da živi kada je završio profesionalnu karijeru.

Mejson je od 2003. godine nastupao za Veliku Britaniju, a na OI u Pekingu tri godine kasnije je osvojio srebro preskočivši 234 centimetra. Zlato je tada pripalo Rusu Andreju Silnovu koji je preskočio 236 cm.

Za Јamajku je osvojio srebro na svjetskom juniorskom prvenstvu 2000. u Čileu, te bronzu na prvenstvu dvije godine kasnije u Kingstonu.

Izvor: Agencije