latinica  ћирилица
21/04/2017 |  10:32 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Dodik i Vučić u nedjelju na obilježavanju u Donjoj Gradini (VIDEO)

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije u nedjelju, 23. aprila biće održan pomen žrtvama ustaškog genocida u jasenovačkom logoru Donja Gradina.
Vučić i Dodik na parastosu u Donjoj Gradini - Foto: Screenshot
Vučić i Dodik na parastosu u Donjoj GradiniFoto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao je da će obilježavanju stradanja prisustvovati i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Donja Gradina - mjesto gdje je ustaška ruka prije sedam i po decenija prekinula brojne loze srpskih, romskih i jevrejskih porodica. Mjesto gdje je ubijeno više od pola miliona Srba i srpske nejači.

Da se stravičan zločin nikad ne smije i ne može zaboraviti, a i teško je zaboraviti podsjetio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik napominjući važnost što će i ove godine vlade Srpske i Srbije zajednički organizovati pomen žrtvma ustaškog genocida.

„U svakom slučaju želim da obavijestim javnost da će obilježavanju prisustvovati i novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i mislim da je veoma važno da svi tog dana odemo i odamo poštu“, izjavio je Dosik.

Pomenu žrtvama u Donjoj Gradini pristvovaće i visoka delagacija Izrala, a danas su u Palati već bili zvaničnici grada Modina.

Predsjednik Dodik je rekao da će iskoristiti priliku da sa Izralecima razjasni i situaciju u vezi s Predstavništvom Republike Srpske u toj zemlji. Dodik je istakao da je cijela priča proizvod frustracije određenih ljudi, a prije svega Aleksandra Nikolića koji je radio u našem Predstavništvu i ministra spoljnih poslova Igora Crnatka.

"U tom Predstavništvu se pojavio tip Saša. Ima velike ambicije. Bilo mu je dugo čekati da preuzme Predstavništvo pa je ušao u ovu priču", kaže predsjednik Srpske.

Dodik je najavio da će u narednih mjesec-dva otići u Izrael gdje će sva pitanja biti razriješena.

Naglasio je da stoji iza svega što je Livne uradio i da nije zkloupotrijebio novac Srpske. Kaže, da se Livne nikad nije predstavljao kao diplomata, ali da je više uradio za Republiku Srpsku nego što će to zajedno uraditi Crnadak i Borenović.

"Moram da kažem Borenoviću i Crnatku da je Predstavništvo postojalo i u njihovo vrijeme, da su svi revizorski izvještaji pozitivni i po našim i izraelskim zakonima", dodao je predsjednik Srpske.

Crnatka i Borenovića podsjeća da je Livne u vrijeme NATO bombardovanja Srbije organizovao proteste u Јerusalimu, a nemjerljiv je i njegov doprinos u Savjetu bezbjednosti da BiH ne glasa za Palestinu!