latinica  ћирилица
21/04/2017 |  11:48 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Dramska sekcija dobojske Gimnazije putuje na Festival dramskog stvaralaštva (VIDEO)

Dramska sekcija dobojske Gimnazije "Јovan Dučić" putuje na Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu sa predstavom "Pipi",koju je režirala profesorica Gordana Vasić.
Doboj - gimnazijalci - Foto: RTRS
Doboj - gimnazijalciFoto: RTRS

Novca za put nije bilo pa su mladi glumci odlučili da predstavu odigraju pred dobojskom publikom i tako obezbijede dio potrebnog novca.

Za prevoz glumaca dramske sekcije i boravak dva dana u Konjicu potrebno je 650 KM. Škola to ne može da plati pa su učenici da bi ipak otputovali na takmičenje odigrali predstavu za svoje sugrađane, a prihod od ulaznica iskoristiće za odlazak u Konjic.

"Mi u stvari vjerovatno nećemo dobiti novac koji nam je potreban, ali je prevoznik obećao kao i svake godine da će pričekati da možda ponovimo još jednom igranje pa na taj način platimo put", rekla je profesorica Gordana Vasić.

Savremenu priču o djeci koju sputavaju odrasli na njihovom putu maštovitosti,učenici Gimnazije pripremali su uz mnogo truda i odricanja. Predstava je ušla među 10 najboljih koje će biti odigrane na festivalu pozorišta srednjih škola.

"Pa mi smo počeli sa pripremom ove predstave u septembru, oko januara prešli smo na scenu da vježbamo pokrete i izgovor teksta i nadamo se da će se svidjeti našoj publici", istakao je učenik Nikola Miličević.

"Glumila sam i ranije, ovo je četvrta godina kako glumim u dramskoj grupi Gimnazije Јovan Dučić. Ovo je najveća uloga dosad, bilo je malo drugačije, ali snašla sam se", naglasila je učenica Tatjana Dujković.

Dobojska Gimnazija već 10 godina učestvuje na festivalu pozorišta u Konjicu i skoro svake godine osvaja neku od nagrada.