latinica  ћирилица
21/04/2017 |  14:59 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

U subotu ujutro mraz, tokom dana umjereno oblačno (VIDEO)

Republici Srpskoj i Federaciji BiH u subotu će prije podne biti hladno vrijeme sa mrazom, a tokom dana umjereno oblačno uz dnevnu temperaturu od osam do 15 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti hladno uz mraz u većini predjela i pretežno vedro. Samo će na sjeveroistoku na području Semberije biti oblačnije uz temperaturu malo iznad nule, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana biće toplije, na jugu i zapadu pretežno sunčano uz malo oblaka, u ostalim predjelima umjereno oblačno.

Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar.

U nedjelju ujutru biće promjenljivo oblačno, a na sjeveru oblačno sa slabom kišom. Padavinska zona će se sa sjevera tokom prijepodneva širiti ka ostalim predjelima i donijeće slabu kišu i svježije vrijeme.

Na višim planinama ponegdje će padati slab snijeg. Popodne, prvo na sjeveru a kasnije i u ostalim krajevima, kiša će prestati uz djelimično razvedravanje.

Temperatura vazduha danas u 14.00 časova: Bjelašnica minus devet, Čemerno minus dva, Han Pijesak, Ivan-sedlo i Sokolac nula, Gacko i Sarajevo jedan, Nevesinje, Bugojno, Јajce, Srebrenica i Tuzla tri, Livno i Zenica četiri, Foča, Višegrad i Gradačac pet, Bijeljina, Doboj, Drvar i Zvornik šest, Banjaluka sedam stepeni Celzijusovih.

U Bileći i Bihaću u 14.00 časova izmjereno je osam stepeni, u Prijedoru devet, Mostaru i Trebinju 11, te u Neumu 12 stepeni Celzijusovih.