latinica  ћирилица
21/04/2017 |  15:01 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

PDP napao RTRS zbog saopštenja MIP-a BiH

Sakrivanjem od javnosti jučerašnjeg saopštenja iz Ministarstva inostranih poslova BiH o dopisu iz MIP Izraela kojim se potvrđuje da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu ne postoji, javni servis Republike Srpske ponovo je prekršio Zakon o RTRS kojim se obavezuje na blagovremeno, tačno, istinito i nepristrasno izvještavanje javnosti, navodi se u saopštenju PDP-a.
PDP -
PDP

U PDP navode, da "u jučerašnjim centralnim informativnim emisijama, iako je stigla zvanična potvrda, ni jednom rječju nije spomenuto da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu - ne postoji".

"Razlog je, naravno, poznat jer bi objavljivanjem ove informacije RTRS, kao bliski i odan prijatelj vlasti, posvjedočio o rezultatu skandalozne afere. RTRS bi, da je to objavio, potvrdio da vlast Republike Srpske u protekle dvije godine obmanjuje javnost u vezi sa ovim predstavništvom i isplaćuje novac iz budžeta Republike Srpske na ko zna koju adresu", navodi se u saopštenju PDP-a.

Time bi, kako navode, RTRS pokazao da su "u pravu funkcioneri PDP koji insistiraju da se ova afera razriješi, a koje su u protekle dvije sedmice, na najgnusniji mogući način, oblatili u svojim emisijama".

"Ista ta televizija, nakon užasnih optužbi i uvreda Arie Livnea na račun predsjednika i potpredsjednika PDP Branislava Borenovića i Igora Crnatka u specijalnom 17-ominutnom izdanju Dnevnika plus na Veliki petak nije našla adekvatan termin za odgovor naših funkcionera. Podsjećamo da smo, kako bi se obratili javnosti, na šta imamo pravo po zakonu, termin za gostovanje u Dnevniku plus RTRS tražili od direktora i glavnog urednika Informativnog programa RTRS", navode se u saopštenju PDP-a.

Sve ovo pokazuje, tvrde, da se Radio-televizija Republike Srpske ovakvim radom svrstala se na stranu koja radi protiv interesa Republike Srpske.