latinica  ћирилица
21/04/2017 |  16:04 ⇒ 18:50 | Autor: RTRS

Banjaluka: Radojičić otvorio novo dječije igralište

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas u naselju Borik novo dječije igralište, koje je donirala kompanija "Mikrofin" za šta je izdvojila 60.000 KM.
Dječije igralište u Boriku (foto: banjaluka.rs.ba) -
Dječije igralište u Boriku (foto: banjaluka.rs.ba)

Radojičić je istakao da je Banjaluka novo igralište u blizini Osnovne škole "Branko Ćopić" dobila u sedmici kada obilježava Dan grada, te da predstavlja lijepu poruku koja je potpuno u saglasnosti sa motom obilježavnja Dana grada - "Banjaluka kao grad mladih i prijatelj djece".

"Mališani su dobili jako lijep prostor za igru, a primijetim da su zadovoljni i građani Borika. Ova lokacija je u prošlosti bila predmet žestoke debate o njenoj budućoj namjeni, te baš kada smo potpisali ugovore i završili sve formalnosti u vezi sa izgradnjom igrališta, pojavile su se sumnje šta to gradimo", rekao je Radojičić novinarima.

On je izrazio nadu da će na prostoru Borika i Centra, gdje živi veliki broj ljudi, biti izgrađeni još neki sadržaji koji će biti od koristi svim građanima.

Direktor kompanije "Mikrofin" Mladen Bosnić rekao je da kompanija ove godine obilježava 20 godina uspješnog rada, te je tim povodom odlučila da donira sredstva za izgradnju dječijeg igrališta u Boriku, ali i za još četiri igrališta u gradovima BiH.

"Želja nam je bila da našem gradu iz kojeg smo krenuli u poslovni poduhvat, poklonimo lijepo igralište i u tome smo uspjeli", rekao je Bosnić.

On je napomenuo da ova kompanija u svojim aktivnostima veoma vodi računa o najmlađoj populaciji, što se i pokazalo ovom akcijom.

"Vjerujem da ćemo svojim djelima motivisati i druge firme i pojedince da rade u istom pravcu i pomognu da u gradu imamo bolje i zanimljivije sadržaje", rekao je Bosnić.

Izvor: Srna