latinica  ћирилица
21/04/2017 |  17:34 ⇒ 22/04/2017 | 00:36 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Ugrožavanje poslovanja Alumine nenadoknadiv gubitak

Vlada Republike Srpske je u proteklom periodu donijela niz odluka i mjera, kojima je značajno doprinosila i doprinosi napretku Alumine d.o.o. Zvornik.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Vlada posmatra Aluminu ne samo kao uspješnu kompaniju, koja će u budućnosti biti još uspješnija, nego i kao uporište razvoja Sarajevsko-zvorničke regije, ali i Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske će preduzimati mjere iz svoje nadležnosti, vodeći računa o Alumini, ali i drugim privrednim subjektima, čije poslovanje, napredak i rezultat rada zavise i od ove kompanije.

S obzirom na to da proizvodnja i ukupan status Alumine zavisi i od odluka sudova, Vlada Srpske još jednom naglašava neophodnost profesionalnog i na zakonu zasnovanog postupanja sudova.

Vlada Srpske poziva sve aktere, čak i kada su njihovi poslovni interesi suprotstavljeni, na poštovanje zakona i saradnju, kako bi se zaštitilo poslovanje ove kompanije, ali i egzistencija zaposlenih i članova njihovih porodica.

Vlada Republike Srpske nastavlja sve aktivnosti koje će doprinijeti stabilizaciji poslovanja Alumine, ali i drugih privrednih kapaciteta u tehnološkom lancu, s ciljem napretka i razvoja cijele ove regije i Republike Srpske.

Ugrožavanje poslovanja Alumine je nenadoknadiv gubitak za Republiku Srpsku, navodi se u saopštenju Vlade Srpske.