latinica  ћирилица
21/04/2017 |  17:39 | Autor: RTRS

Mrkonjić Grad: U prekidu snabdijevanje strujom pojedinih sela

Zbog snježnog nevremena koje je ove sedmice pogodilo Republiku Srpsku, u prekidu je snabdijevanje strujom pojedinih sela u opštini Mrkonjić Grad, rekao je Srni portparol Republičke uprave civilne zaštite Željko Stojanović.
Struja, zima - Foto: nezavisne novine
Struja, zimaFoto: nezavisne novine

Stojanović je naveo da je riječ o selima Baljvine, Dabrac, Surjan, Dubica, Podrašnica i Podšiljak, da su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Visina snježnog pokrivača u Mrkonjić Gradu, kako je rekao, iznosi do 75 centimetara, a u opštini Kupres oko 40 centimetara.

On je dodao da je u Kneževu snježni pokrivač preko 60 centimetara, da se saobraćaj odvija otežano, a da je snabdijevanje električnom energijom normalizovano.

Prema njegovim riječima, sa aspekta zaštite i spasavanja, stanje u Republici Srpskoj je redovno.

"Na Sokocu, u Rogatici, Višegradu, Novom Goraždu, Istočnom Novom Sarajevu, Foči veći dio kvarova na elektrodistributivnoj mreži je otklonjen tokom prethodnog dana. Bez napona su ostale trafo-stanice na područjima sa malom naseljenošću. Snabdijevanje vodom je uredno", rekao je Stojanović.

On je naglasio da su svi glavni putni pravci prohodni, dok se lokalni putevi čiste.

Stojanović je napomenuo da je na magistralnom putu Sokolac-Istočno Sarajevo, preko Romanije, zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Izvor: Srna