latinica  ћирилица
21/04/2017 |  20:11 | Autor: RTRS

Tuzlanski kanton: Pronađeni oružje, municija i droga

U pretresima stambenih i pomoćnih objekata na području Živinica, Tuzle, Lukavca, Kalesije, Gračanice i Gradačca pronađeni su oružje, municija i droga, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Policija Federacije BiH - Foto: RTRS
Policija Federacije BiHFoto: RTRS

Tokom pretresa na području opštine Živinice, kod dvadesetdvogodišnjeg lica čiji su inicijali M.M. pronađeni su digitalna vaga, 49 plastičnih čaša sa zasijanim kanabisom, 126 metaka za automatsku pušku, droga "amfetamin-spid" i druge biljne materije.

Nad ovim licem izvršena je kriminalistčka obrada i ono će uz izvještaj biti predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom drugog pretresa na području Živinica, kod četrdesetšestogodišnjeg lica čiji su inicijali N.A. pronađen je pištolj "ce-ze" bez dozvole sa pet metaka.

Protiv ovog lica biće podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja.

U pretresu u Tuzli, kod lica čiji su inicijali A.H. pronađen je francuski ključ kao sredstvo izvršenja krivičnih djela, nakon čega je ovo lice uhapšeno i predato nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo.

Kod lica R.K, tokom pretresa u Tuzli, pronađena je određena količina robe široke potrošnje koja se moža dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela krađa, te će nakon dokumentovanja krivičnog djela protiv navedenog lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih sudova.

Izvor: SRNA