latinica  ћирилица
22/04/2017 |  09:36 ⇒ 09:37 | Autor: RTRS

Danas toplije, temperatura do 18 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplije u odnosu na prethodne dane, uz dnevnu temperaturu od 10 do 18 stepeni Celzijusovih.
Proljeće - Foto: RTRS
ProljećeFoto: RTRS

Јutros je hladno uz mraz u većini predjela i pretežno vedro. Samo je na sjeveroistoku u regionu Semberije oblačnije uz temperaturu malo iznad nule. I na krajnjem jugu Hercegovine je bez mraza.

Tokom dana biće toplije, na jugu i zapadu pretežno sunčano sa malo oblaka, u ostalim predjelima umjereno oblačno. Na istoku duž rijeke Drine ponegdje će se javiti vrlo slaba kiša.

U noći ka nedjelji na sjeveru se očekuje postepeno naoblačenje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha biće od 10 do 18, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni, popodne jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 9.00 časova: Bjelašnica minus osam stepeni Celzijusovih, Majevac minus šest, Čemerno, Šipovo, Sokolac i Kneževo minus pet, Mrkonjić Grad, Han Pijesak, Bugojno i Manjača minus četiri, Rudo i Kotor Varoš minus tri, Ribnik, Kalinovik i Čajniče minus dva, Foča, Novi Grad, Višegrad i Čelinac minus jedan, Mrakovica, Srebrenica, Sarajevo, Tuzla i Zenica nula, Gacko, Bileća, Prijedor, Krupa na Uni, Bihać i Zvornik jedan, Nevesinje i Doboj dva, Banjaluka, Srbac i Trebinje tri, Bijeljina pet, a Mostar i Neum šest stepena Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 8.00 časova: Kneževo 51 centimetar, Han Pijesak 40, Mrakovica 37, Sokolac 10, Mrkonjić Grad sedam, Ribnik i Šipovo šest, Čemerno pet, Kalinovik četiri i Srebrenica jedan centimetar.

Izvor: SRNA