latinica  ћирилица
24/04/2017 |  09:31 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

M.Grad- Posjećen festival dječijeg folklora Vaskršnji koncert (VIDEO)

Koncertom u SKC "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu završen je 14. Međunarodni festival dječijeg folklora Vaskršnji koncert u organizaciji Ansambla narodnih igara i pjesama Mladost iz Zalužana.
Mrkonjić Grad - festival dječijeg folklora - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - festival dječijeg folkloraFoto: SRNA

Ova manifestacija počela je 19. aprila u Banjaluci, a festival je prilika da u njemu učestvuje što veći broj folklorista, podsjetio je direktor festivala Marinko Dobraš.

"Cilj je druženje sa ansamblima iz Evrope i svijeta i ovo je prilika da se folklorna kultura našeg naroda predstavi drugim narodima i obrnuto", naveo je Dobraš.

Za učesnike festivala smisao je u druženju i novim prijateljstvima.

"Igrali smo igre iz Podrinja i Vlašića. Ovo je za mene veliko iskustvo, lijepo mi je, jer se družimo sa folkloristima iz drugih zemalja", rekao je Izet Dervišević iz Ključa.

Stanovnicima Mrkonjić Grada sinoć su se predstavili ansambl narodnih igara i pjesama Mladost Zalužani, KUD Naša Mladost iz Ključa, folklorni ansambl "Aleksandar Makedonski" iz Ohrida, dječiji folklorni ansambl Sražčanik iz Slovačke, KUD Opanak iz Borkovića, te lokalni KUD "Petar Prvi Karađorđević Mrkonjić".

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka.