latinica  ћирилица
25/04/2017 |  09:59 ⇒ 10:44 | Autor: RTRS

Odigrana predstava "Brak u stvari ljubav"

Glumci Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda odigrali su u Sportsko-kulturnom centru "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu predstavu "Brak u stvari ljubav".
Mrkonjić Grad - predstava "Brak u stvari ljubav" - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - predstava "Brak u stvari ljubav"Foto: SRNA

Riječ je o komediji sa elementima mjuzikla, koja je nastala po tekstu i u režiji glumca Vladana Savića, koji je rekao da je predstava zanimljiva jer se za razliku od drugih duodrama dosta oslanja na muziku.

"Predstava nije opterećena dnevnom politikom, niti psovkama, ima, rekao bih, zdrav humor", istakao je Savić.

U predstavi, osim autora teksta, igra i njegova supruga Kristina Savić, koja je naglasila da je riječ o predstavi koja govori o braku i o problemima na koje svi u braku nailaze.

"To su neki univerzalni problemi u kojima se svi prepoznaju, cijela ideja predstave je da se udvoje sve lakše rješava, da je brak lijepa institucija, htjeli smo da damo doprinos očuvanju brakova u ovo moderno vrijeme", izjavila je Savićeva.

Ona je naglasila da su prvi put gostovali u Mrkonjić Gradu i da se nada da je publika uživala.

"Nadam se da su uživali u muzici koja je specifičnost ove predstave. Drago mi je što smo gostovali u Mrkonjić Gradu, dali smo sve od sebe i nadam se da je publika zadovoljna", rekla je Savićeva sinoć nakon predstave.

Izvor: Srna