latinica  ћирилица
25/04/2017 |  11:54 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Održan "Dan otvorenih vrata" za maturante iz Srpske (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je danas maturantima, budućim studentima, da im Univerzitet u Banjaluci može pružiti kvalitetno obrazovanje.
Radojičić - obraćanje maturantima - Foto: SRNA
Radojičić - obraćanje maturantimaFoto: SRNA

Obraćajući se na manifestaciji "Dan otvorenih vrata za maturante Republike Srpske", Radojičić je rekao budućim studentima da će u svom poslu mnogo puta morati da se usavršavaju, te mijenjaju zanimanja.

"Kada budete obilazili Univerzitet i fakultete, sugerišem vam da osim vašeg osnovnog interesovnja za pojedini fakultet razmišljate i o tome koje će vam zanimanje i koji fakultet dati dobru priliku za zaposlenje", istakao je Radojičić na manifestaciji održanoj na banjalučkom Univerzitetu za oko 2.200 maturanata iz Republike Srpske.

On je napomenuo da je grad Banjaluka grad zelenila, parova i mladih, te da osim obrazovanja nudi kulturne, sportske i rekreativne sadržaje.

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga rekao je maturantima da im Univerzitet u Banjaluci nudi mogućnost da steknu kvalitetno i upotrebljivo znanje koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada po završetku studija ili će im obezbijediti sjajnu osnovu za nastavak školovanja i usavršavanje u drugom i trećem ciklusu studija.

On je poželio maturantima dobrodošlicu na banjalučki Univerzitet i istakao da su diplome na ovoj visokoškolskoj ustanovi već više od 40 godina međunarodno prepoznate i priznate.

Mataruga je dodao da je na osnovnim studijama na banjalučkom Univerzitetu do sada diplomiralo više od 31.000 studenata, od kojih su danas mnogi ugledne, poznate i priznate istaknute javne ličnosti, lideri, rukovodioci velikih kompanija, te naučni radnici, profesori.

Nakon otvaranja manifestacije, maturanti su se u grupama uputiti na fakultete koje su željeli da posjete, gdje su dobili više informacija o studijskim programima, polaganju prijemnog ispita, organizaciji nastave, a u popodnevnim časovima za njih je u menzama Studentskog centra "Nikola Tesla" predviđen ručak.

Izvor: SRNA