latinica  ћирилица
25/04/2017 |  13:45 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Katolička crkva u Sesvetskim Selima: Muzika "Pink Flojd" i "Bitlsi" šire satanizam

Katolička crkva u Hrvatskoj smatra da rok grupe, posebno one koje sviraju hevi metal, "šire satanizam", a mladi ljudi koji čekaju krizmu /prvo pričešće/ pozivaju se da ne slušaju takvu muziku.
Ploča Bitlsa iz 1962. - Foto: RTRS
Ploča Bitlsa iz 1962.Foto: RTRS

 
Mladi koji se pripremaju za krizmu u Župi Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima dobili su papire sa 23 pitanja - zajedno sa odgovorima koja moraju naučiti tokom pripreme.

Među pitanjima sa datim odgovorima nalaze se i ona koja se odnose na rok muziku, posebno hevi metal, u kojima se sugeriše da ta muzika "širi magiju, spiritizam i satanizam, te izaziva odbojnost prema Bogu i Crkvi".

Nakon pitanja sa crkvenim objašnjenjima o tome šta su magija, spiritizam, satanizam te okultni simboli, jedno od pitanja glasi:

"Nabroj nekoliko izvođača koji otvoreno šire zlo koristeći đavolje znakove, slike, tekstove, skrivene poruke".

U odgovoru je ponuđen popis desetak rok grupa i muzičara: "Blek sabat", "Metalika", "Ajron mejden", "Bitlsi", "Pink Flojd", te DŽimi Hendriks, Mik DŽeger...

Na pitanje "Koje su moguće posljedice slušanja takve muzike?" mladim Hrvatima iz Sesvetskih Sela sugeriše se da su to "pesimistične i suicidne misli, samosažaljenje, prisilne misli, nemoć obavljanja dužnosti, nemirne noći, rastresenost, te odbojnost prema Bogu i Crkvi...

Crkva mladima nudi i odgovor na pitanje: "Koji su lijekovi za ozdravljenje od uticaja takve muzike?".

Odgovor je kratak: "da prestanu da slušaju takvu muziku", prenose hrvatski portali.

Izvor: Srna