latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:40 ⇒ 15:41 | Autor: RTRS

Đorđević: Izuzetno važna podrška Rusije teritorijalnom integritetu Srbije

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević poručio je da je za Beograd izuzetno važna pomoć Moskve u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, posebno u vrijeme sve grubljeg ugrožavanja srpskih nacionalnih interesa.
Zoran Đorđević (Foto:mod.gov.rs) -
Zoran Đorđević (Foto:mod.gov.rs)

Đorđević je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom istakao da, uprkos pojedinim neumjesnim izjavama koje dolaze iz susjedstva, Srbija kao najveća država i lider u regionu nastavlja da bude promoter stabilnosti u tom dijelu Evrope, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je naglasio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i dodao da napredak u pristupnim pregovorima za punopravno članstvo u EU nikako ne umanjuje saradnju sa Rusijom.

Đorđević je zahvalio Šojguu za poziv za učešće na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2017", kao i za sveukupnu podršku koju Rusija pruža Srbiji.

Dvojica ministara saglasili su se da Srbija i Rusija brižljivo štite svoje odnose definisane Deklaracijom o strateškom partnerstvu i da se odnosi u oblasti odbrane unapređuju uprkos kompleksnom okruženju.

Na sastanku je bilo riječi i o migrantskoj krizi, čije posljedice Srbija osjeća kao tranzitna zemlja.

Izvor: SRNA