latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:46 ⇒ 17:19 | Autor: RTRS

Srednjoškolaci iz Kajzerslauterna u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić organizovao je danas prijem za grupu srednjoškolaca iz Kajzerslauterna iz Njemačke, koji učestvuju u zajedničkom edukativnom projektu sa učenicima banjalučke Gimnazije.
Radojičić - pres - Foto: RTRS
Radojičić - presFoto: RTRS

Dolazak srednjoškolaca u Banjaluku finansirao je njemački Telekom.

Gradonačelnik Banjaluke je poželio dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo što saradnja gradova nije ostala samo na nivou saradnje administracija.

- Ovdje se realizuje saradnja na nivou srednjih škola i u vezi je sa konkretnim projektima. Gosti iz Njemačke će tokom boravka imati priliku da, osim banjalučke Gimnazije, vide ljepote našeg grada - rekao je Radojičić i istakao da dva grada sarađuju od 2003. godine, kada je potpisan sporazum o partnerstvu.

Učenici banjalučke Gimnazije, koji učestvuju u projektu u okviru kojeg će biti izrađena dva tri-de štampača, posjetiće u junu Kajzerslautern.

Projekat, smještaj i boravak učenika finansira njemački Telekom sa 10.000 evra. Ukoliko se ovaj edukativni projekat pokaže uspješnim i nastavi se sprovoditi, Telekom će i dalje izdavajati ovaj iznos novca u te svrhe.