latinica  ћирилица
25/04/2017 |  16:06 | Autor: RTRS

Komisija podržala Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o PDV-u

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržala je danas, u drugoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.
Parlamentarna skupština BiH - Foto: RTRS
Parlamentarna skupština BiHFoto: RTRS

Za narednu sjednicu Komisije odgođeno je izjašnjavanje o načelima Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Zaključeno je da je potrebno da radi određenih pojašnjenja u vezi sa ovim zakonskim prijedlogom narednoj sjednici prisustvuje i ministar finansija i trezora BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ovim zakonskim prijedlogom predviđeno je mijenjanje člana 18. Zakona, kojim se uređuju platni razredi i koeficijenti za policijske službenike.

Zbog neprisustva ovlašćenog predlagača Komisija je odgodila raspravu o načelima Prijedloga zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Ovim Prijedlogom zakona predviđa se ukidanje prava na isplatu jubilarne nagrade za izabrane i imenovane funkcionere u institucijama BiH.

Primljena je k znanju informacija Ministarstva civilnih poslova BiH o stanju deminiranja u BiH sa Akcionim planom za otklanjanje primjedbi revizije efikasnosti o temi "Efikasnost sistema deminiranja u BiH".

Komisija je zadužila Ministarstvo da o konkretnim preduzetim aktivnostima informiše Kancelariju za reviziju institucija BiH u roku sadržanom u zaključku koji je usvojen na 26. sjednici Doma naroda parlamenta BiH.

Komisija je zadužila i sekretara Komisije da pripremi akt da bi Komisija informacije proslijedila posredstvom Kolegijuma Doma radnim tijelima kojima je u nadležnosti bezbjednosna politika.

Izvor: SRNA