latinica  ћирилица
25/04/2017 |  20:08 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Napravite sirup koji ubrzava metabolizam i sužava struk

Hren je obožavana namirnica koju ljubitelji ljute i začinjene hrane rado jedu i koriste u kuhanju. Osim što je fin, on može biti i saveznik u ubrzavanju metabolizma
Namirnice za manji sturk - Foto: ilustracija
Namirnice za manji sturkFoto: ilustracija

Hren je jako zdrava antibakterijska namirnica koja ne sadrži zasićene masti ili holesterol. Odličan je i za probavu jer stimuliše razvoj dobrih bakterija u probavnom sistemu i u sekundi će pročistiti vaše sinuse.

Ubrzava metaboličke procese u našem organizmu pa tako potiče topljenje masnih naslaga. U tome vam može pomoći i ovaj moćan sirup uz koji ćete smanjiti trbuh i eliminisati višak vode iz tijela.

Sastojci:

15 dag svježeg hrena (korijen)
4 limuna
3 čajne kašičice meda
2 čajne kašičice cimeta
2 dag svježeg đumbira (korijen)

Priprema

Hren i đumbir izblendajte u blenderu ili pretvorite u kašu uz pomoć štapnog miksera. Iscijedite limune, dodajte sok hrenu i đumbiru pa miješajte 3 minute. Zatim dodajte med i cimet te miješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu.

Sirup spremite u staklenu flašu ili staklenku. Čuvajte ga u frižideru.

Konzumirajte dvije kašičice sirupa dnevno tokom tri sedmice i onda napravite pauzu od mjesec dana.

Savjet plus: Ako ne volite hren i kombinacija ovih namirnica je prejaka za vaš ukus, isprobajte 3 slatka napitka od banana koji "rasturaju" masne jastučiće.

Ako ste mislili da se "konkretna" jela ne mogu boriti protiv trbuščića, prevarili ste se-kušajte ukusnu juhu koja hrani tijelo i čisti ga od masnoća. Vaš metabolizam ubrzaće i 48-satna sigurna dijeta koja izbacuje toksine iz tijela.

Izvor: Nezavisne novine