latinica  ћирилица
26/04/2017 |  11:44 ⇒ 19:38 | Autor: RTRS

Laktaši- Počela izgradnja tri vodovodna sistema (VIDEO)

Planom kapitalnih investicija, u opštini Laktaši ove godine previđena je izgradnja tri vodovodna sistema u različitim djelovima opštine. Već je počela izgradnja vodovodnog sistema Brdo.
Laktaši- izgradnja vodovoda - Foto: RTRS
Laktaši- izgradnja vodovodaFoto: RTRS

Iako se nalaze samo dva kilometra od opštinskog središta, stanovnici naselja Brdo do sada nisu imali vodu za piće. Zbog nepovoljne konfiguracije zemljišta svi dosadašnji napori mještana i opštinske vlasti da se na Trišića brdo dovede voda ostajali su bez rezultata.

Predsjednik Građevinskog odbora Tihomir Trifković objašnjava da je jedan od razloga visinska razlika u odnosu na postojeći rezervoar, i dodaje, da će pomoću novih tehničkih rješenja i izgradnjom rezervoara i prepumpnih stanica, ovo  pitanje biti riješeno.

Mještanin Veljko Trišić podsjeća da godinama imaju problema zbog nedostatka vodovoda, jer vodu dovoze u kantama i buradima, te se snalaze na razne načine.

Vrijednost radova na lokalitetu Brdo iznosi 570.000 KM. Rok za završetak radova je 13 mjeseci poslije kojih će 120 domaćinstava ovog djela opštine Laktaši dobiti kvalitetnu vodu za piće. 

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da se nadaju da će radovi biti završeni do kraja godine i da će 75 domaćinstava na Trišića brdu i 45 na Berića brdu, koje će biti priključeni na ovaj sistem, dobiti kvalitetnu pitku vodu.

Osim na Trišića brdu, sredstvima Evropske investicione banke, gradiće se i vodovodni sistemi u Glamočanima i Drugoviću.