latinica  ћирилица
28/04/2017 |  11:51 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Na Banjaluka open 2017 više od 400 učesnika iz 15 zemalja

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović razgovarala je danas u Banjaluci sa rukovodstvom Plivačkog kluba Olimp o načinu organizacije Desetog međunarodnog plivačkog mitinga "Banjaluka open 2017", koji će okupiti više od 400 učesnika iz 15 zemalja.
Gradski olimpijski bazen u Banjaluci - Foto: SRNA
Gradski olimpijski bazen u BanjaluciFoto: SRNA

Davidovićeva je navela da će resorno ministarstvo podržati održavanje ovog mitinga, te da je za njegovo organizovanje prošle godine izdvojeno 12.000 KM, dok je za ovu godinu predviđen i veći iznos, jer "Olimp" proslavlja 15 godina postojanja.

- To je vrhunska manifestacija, koja svake godine sve više poprima na značaju, o čemu govori i sve veći broj učesnika - rekla je Davidovićeva, i istakla značaj Plivačkog kluba Olimp u promociji sporta, jer okuplja sve generacije plivača, od najmlađih do najiskusnijih.

- Drago mi je što ovaj klub ima školu plivanja za one najmlađe, ali i sve ostale koji žele da nauče plivanje, kao i terapeutsku školu namijenjenu djeci koja imaju određene probleme sa koštanim sistemom - rekla je Davidovićeva.

Sportski direktor Plivačkog kluba Olimp Željko Panić napomenuo je da se plivački miting "Banjaluka open" nalazi u kalendaru Svjetske plivačke organizacije.

- Očekujemo veliki broj učesnika iz više od 50 plivačkih klubova. Posebno nam je važno što su dolazak potvrdili plivači iz Amerike i Kanade, a reprezentacija Srbije dolazi 15 dana ranije da bi pripreme uradila na našem bazenu, jer su više nego zadovoljni uslovima - rekao je Panić.

On je zahvalio resornom ministarstvu na podršci, ističući da će ministarka Јasmina Davidović biti i član organizacionog odbora, dok će njegov predsjednik biti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Osim toga, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je želju da otvori miting, što samo govori o značaju ove sportske manifestacije - rekao je Panić.

Prema njegovim riječima, planirano je da promoteri mitinga, koji se održava 27. i 28. maja, budu plivači "Olimpa" Nikola Bjelajac i Adi Mešetović.

Izvor: SRNA