latinica  ћирилица
28/04/2017 |  14:19 ⇒ 17:16 | Autor: RTRS

Gluhaković i Vong potpisali Memorandum o razumijevanju (FOTO/VIDEO)

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković i predstavnik multinacionalne holdings grupe "Makao" Aleks Lao Vong potpisali su danas na Јahorini, Memorandum o razumijevanju u oblasti turizma između Vlade Republike Srpske i ove kineske korporacije.
Delegacija Republike Srpske potpisala memorandum sa Kinezima -
Delegacija Republike Srpske potpisala memorandum sa Kinezima

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović.

Gluhaković je nakon ceremonije izrazio zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o saradnji sa velikom kompanijom iz Kine koja je dobrodošla u Repubiku Srpsku.

Predsjednik Dodik sa predstavnicima kineske kompanije Makao

- Drago mi je da sam u ime Vlade Republike Srpske potpisao ovaj protokol o saradnji. Protokol se zasniva na investicijama u oblasti turizma sa tako moćnom kompanijom. Sigurno je da je prethodnica svega bila posjeta predsjednika Dodika Kini, a došli smo do konačnog cilja koji će svima u Republici Srpskoj donijeti dobro - rekao je Gluhaković.

Predsjednik Dodik sa predstavnicima komapnije Makao

On je izrazio uvjerenje da su kompanije iz Kine zainteresovane za ulaganje ogromnog novca, ne samo na prostor Republike Srpske, nego i BiH. Potpisani sporazum podrazumijeva da možemo ovoj kineskoj kompaniji ponuditi za ulaganje sve one turističke destinacije koje su interesantne nama u Republici Srpskoj, rekao je Gluhaković.

Govoreći o situaciji u Olimpijskom centru "Јahorina" Gluhaković je rekao da će u narednih 20 dana biti upućena konačna verzija prijedloga kuda to preduzeće treba da ide.

- Imali smo priliku i o tome da razgovaramo sa predstavnicima holdings grupe Makao. Nastavljamo i te razgovore, a pozvan je i menadžment OC Јahorina da nam se pridruži - rekao je Gluhaković.

On je naveo da kad je riječ o OC "Јahorina" na sto stavljeno nekoliko modela.

- Siguran je model koji daje rezultate koji je primijenila i Srbija. Taj model je da se odvoje skijališta od ugostiteljskog, odnosno, hotelskog dijela i sigurni smo da ćemo na taj način vrlo brzo doći do konačnog rješenja kako bi završili i priču sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o osnježavanju koje je nedovoljno na Јahorini - rekao je Gluhaković.

On je dodao da su o ovom pitanju ostali da se razriješe detalji u vezi sa imovinskim odnosima jer je nekoliko puta osporavana uknjižba urušenog hotela "Јahorina".

Izvor: RTRS/SRNA