latinica  ћирилица
28/04/2017 |  16:04 | Autor: RTRS

Vučić pozvao Erdogana da posjeti Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem uputio je poziv turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da posjeti Srbiju.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Vučić je rekao da želji da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu, te izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji.

Govoreći o aktivnostima Turske agencije za saradnju i koordinaciju, Vučić je naveo da daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici.

"Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, s ciljem izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje", rekao je Vučić.

Bilgič je naglasio da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je najavio dolazak novih preduzetnika iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

"Turski predsjednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke", rekao je Bilgič i dodao da je saradnja između dvije zemlje na dobrom putu.

Izvor: SRNA