latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:06 ⇒ 17:07 | Autor: RTRS

FBiH: U pretresima pronađeni oružje i droga

U pretresu stambenih i pomoćnih objekata i automobila na sedam lokacija na području Kalesije, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca pronađeni su oružje i droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici pronašli su tokom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu pedesettrogodišnjeg M.M. u Gradačcu dvije puške, okvir za municiju i 16 metaka.

Tokom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i vozila u vlasništvu tridesetčetvorogodišnjeg D.H. iz Srebrenika pronađene su 304 tablete "medopar", pet tableta "tramadol", vaga za precizno mjerenje, medicinski špricevi i drugi predmeti.

U porodičnoj kući u Lukavcu, kod dvadesetosmogodišnjeg lica čiji su inicijali A.B. pronađeno je manje pakovanje kanabisa.

Policija je tokom pretresa porodične kuće u vlasništvu dvadesetdevetogodišnjeg E.D. na području opštine Gračanica pronašla osam manjih pakovanja kanabisa, digitalnu vagu, vazdušnu pušku bez oznaka, vazdušnu pušku "kandar" s optičkim nišanom, te manju količinu dijabola.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih sudova.

U toku je rad na dokumentovanju slučajeva, a pronađeni predmeti privremeno su oduzeti radi vještačenja i provjera, nakon čega će protiv navedenih lica biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Izvor: SRNA