latinica  ћирилица
28/04/2017 |  17:15 | Autor: RTRS

Popović: Antinarodna odluka Skupštine Crne Gore

Predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocijenio je kao antinarodnu odluku dijela poslanika crnogorske Skupštine o pristupanju Crne Gore u NATO, navodeći da je usvojena bez referenduma i protivno većinskoj volji u ovoj državi.
Nenad Popović (foto: RAS Srbija) -
Nenad Popović (foto: RAS Srbija)

Popović je pozvao Vladu Srbije da podrži srpski narod, ali i ostale građane Crne Gore koji zahtijevaju referendum o članstvu u NATO.

"Izbegavanje referenduma o članstvu u NATO predstavlja grubo kršenje ljudskih prava i gaženje demokratskih tekovina. Takav odnos vlasti koja ignoriše stav većine građana može da predstavlja veliku pretnju za mir i stabilnost u Crnoj Gori i čitavom regionu", naveo je Popović u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da su "priznavanje nezavisnosti lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, a sada i odluka o stupanju u NATO pakt, najočitiji primjeri beščašća režima Mila Đukanovića koji će ostati crnim slovima upisan u crnogorskoj istoriji".

Crnogorska skupština usvojila je danas Prijedlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora, kojim se obezbjeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO savezu.

Učlanjenje Crne Gore u NATO podržalo je 46 poslanika vladajuće koalicije, kao i poslanici Socijaldemokratske partije, koji su jedini od opozicionih partija prisustvovali sjednici parlamenta na Cetinju.

Izvor: SRNA