latinica  ћирилица
17/05/2017 |  17:20 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Svjetski naftni kongres od 9. do 13. jula u Istanbulu, pozvan Antić

Srpski ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić pozvan na 22. svjetski naftni kongres, koji se od 9. do 13. jula održava u Istanbulu.
Istanbul (Foto: Sputnik/Ruslan Krivobok) -
Istanbul (Foto: Sputnik/Ruslan Krivobok)

Uoči 22. svjetskog naftnog kongresa, koji se od 9. do 13. jula održava u Istanbulu, pod pokroviteljstvom tamošnjeg Predsjedništva Aleksandar Antić, srpski ministar rudarstva i energetike primio je, danas, novoimenovanog ambasadora Republike Turske u Srbiji, Tanžua Bilgiča (Tanju Bilgic).

Sastanak je organizovan na inicijativu ambasade Republike Turske a cilj posjete ambasadora Bilgiča je, između ostalog, bio da prenese poziv koji je turski ministar energetike i prirodnih resursa Berat Albajrak (Berat Alba Yrak), uputio srpskom kolegi Antiću.

Bilgič je kazao da je učešće ministra Antića na Svjetskom naftnom kongresu sjajna prilika za organizaciju bilateralnog susreta srpskog ministra energetike sa novim ministrom energetike i prirodnih resursa Turske – Beratom Albajrakom.

"Odnosi dvije države su u uzlaznoj liniji kako politički, tako i ekonomski, što se ogleda u konstantnom rastu turskih investicija u Srbiju", kazao je ministar Antić, koji se, tokom susreta, osvrnuo na svoju posjetu Turskoj, tokom koje je, prije dvije godine prisustvovao početku izgradnje gasovoda TANAP u gradu Karsu, u blizini tursko - gruzijske granice.

Ministar Antić je sa turskim ambasadorom razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dvije zemlje, a posebno onih u oblasti energetike.

Amabasador je naglasio veliki interes turskih kompanija za povećanje investcija u Srbiju u svim oblastima i istakao da je energetika sektor turskim ulagačima posebno interesantan tako da u u njemu može intenzivno da se sarađuje.

Izvor: Agencije