latinica  ћирилица
18/05/2017 |  17:26 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

"Alumina" na sajmu tehnike u Beogradu (VIDEO)

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika posjetili su 61. Međunarodni sajam tehnike u Beogradu, na kojem više od 500 domaćih i stranih izlagača predstavlja dominantne tehničko-tehnološke trendove. Bila je to prilika za susret s poslovnim partnerima, razmjenu iskustava, ali i upoznavanje sa novih dostignućima koja bi mogli da primijene u proizvodnji.
Radnici Alumine na sajmu - Foto: RTRS
Radnici Alumine na sajmuFoto: RTRS

Tridesetak inženjera, tehnologa i drugih stručnih kadrova Alumine imalo je priliku da na Sajmu tehnike vidi najnovija tehnološka dostignuća. U Alumini kažu da je veoma bitno da njihovi kadrovi budu u korak sa tehničko-tehnološkim novitetima koji doprinose osavremenjivanju rada, jer su nove tehnologije značajne za daljnji rad fabrike.

"Mi osvajamo nove proizvode koji zahtjevaju i dosta automatizacije, uvođenja novih tehnologija, tako da u svakom slučaju na Sajmu je prava prilika da se može vidjeti sve ono što je novo danas u toj oblasti koja je nama bitna za ostvarivanje tih novih proizvoda", izjavio je Vojin Mirić, direktor Sektora proizvodnje glinica u "Alumini".

"Da bi bili u tokovima sa tehnološkim dostignućima i da bi nastavili kontakte sa ljudima koji sarađuju s nama, a takođe da imamo uvid, što se kaže, u nove primjene uređaja, opreme", riječi su Andrije Bogićevića, rukovodioca pogona.

Predstavnici "Alumine" ističu važnost ove posjete jer Sajam tehnike nudi mnogo noviteta iz različitih grana tehnologije, mašinstva i automatike, koji su pobudili njihovo interesovanje.

"S obzirom da sam ja tehnolog, otprilike uređaji koji se koriste za hemijske analize i u tom laboratorijskom dijelu, takođe naravno i procesna oprema koja je obuhvaćena na Sajmu", izjavio je diplomirani inženjer tehnologije Mladen Јanković.

„Mi imamo jako puno poslova vezano za analize i trebaju nam različite vrste uređaja za praćenje tih hemijskih analiza, a treba nam i dosta dobra procesno-mjerna tehnika, znači ti uređaji koje ćemo koristiti", dodao je Vladislav Sekulić, takođe inženjer tehnologije.

Predstavnici Alumine nadaju se da će dio viđenih tehnologija i opreme biti primijenjen u proizvodnom procesu fabrike.