latinica  ћирилица
18/05/2017 |  18:41 | Autor: RTRS

Đoković o Rolan Garosu bez Federera: Veoma mudro

Novak Đoković kaže da njegov veliki rival Rodžer Federer veoma mudro i pametno donosi odluke, istakavši da Švajcarac i te kako zna šta radi.

Rekorder po broju osvojenih Grend slemova sa 18 pehara sa najvećih turnira odlučio je da preskoči sezonu turnira na šljaci, pa ga ni drugu godinu zaredom nećemo gledati na Rolan Garosu.

Rodžer je prošle godine, jer se nije oporavio od povrede, bio prinuđen da prekine niz koji je počeo još 1999. godine, kada je po prvi put nastupio u Bulonjskoj šumi.

- Znate, on je veoma mudar kada je potrebno donijeti odluku. Svakako zna šta radi. Takođe, istovremeno je svjestan da su mu šanse za velike trofeje daleko veće na bržim podlogama. Nisam previše iznenađen odlukom da preskoči Frenč Open. Pritom, odigrao je i značajan broj mečeva, u kojima je bio sjajan - kaže Novak.

Federer je propustio i posljednjih šest mjeseci prošle sezone zbog operacije koljena, ali je već u januaru još jednom oduševio svijet – pobijedivši Rafaela Nadala u finalu Australian Opena.

To je ipak bio samo početak, pošto su uslijedile titule i na Mastersima u Indijan Velsu, odnosno Majamiju.

Upravo u povredi, kao i činjenici da nikada nije bio preveliki specijalista, ali ni ljubitelj, za šljaku, leži i najveći dio njegove odluke da se u potpunosti koncentriše za svoj omiljeni turnir – Vimbldon.

Na terenima Old Ingland Klaba mogao bi da sruši još jedan rekord, jer trenutno sa Pitom Samprasom dijeli prvo mjesto sa najviše šampionskih trofeja.

- Potpuno je logično, jer to je podloga na kojoj se osjeća najlagodnije - zaključio je Đoković.

Izvor: B92